שקשוקה מתכון קל
שקשוקה קלאסית עם טעמים חזקים ופיקנטיים. אומנם כתבתי שקשוקה קלאסית, אבל לא התאפקתי לעשות מספר שינויים כדי לשדרג את השקשוקה. קבלו מספר תוספות קטנות שהפכו את השקשוקה לעוד יותר טעימה.
תקפידו על ירקות טריים שנראים טוב, כגון: עגבניות אדומות ובשלות ופלפל ירוק, חריף ופריך.
בזכות הירקות הטובים האלה תקבלו שקשוקה מדהימה — אחת הטובות שהכנתי.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום פרוסות דק
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
6 עגבניות אדומות ויפות
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות
כפית רסק עגבניות
כוס וחצי מים
תבלינים:
כפית סוכר
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית פפריקה חריפה
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלאה א. מרק
קופסת נתחי טונה קטנה 160 ג'
2 – 4 ביצים
3 כפות פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים רותחים, לסמן איקס בתחתית כל עגבנייה, לחלוט את העגבניות 2 דקות, לסנן ולקלף את הקליפה.
2. לחמם מחבת רחבה ולהתחיל בטיגון הפלפלים על אש בינונית כ-5 דקות. להוסיף את הבצל ולטגן עד שמזהיב קלות. להוסיף את שיני השום ולטגן עוד כדקה.
3. לחתוך את העגבניות לקוביות קטנות ולהוסיף למחבת יחד עם שאר המצרכים. (לא כולל טונה וביצים) לבשל כ-15 – 20 דקות ולקראת הסוף לבדוק טעמים.
4. לפזר את נתחי הטונה מעל הירקות, לעשות בורות, לשבור בזהירות את הביצים, לכסות ולבשל עד שהן מוכנות.
5. לפזר פטרוזיליה קצוצה ולהגיש.
אפשרות נוספת היא להוסיף את הטונה יחד עם קוביות העגבנייה.
For the recipe in English:
Shakshuka Recipe



גולשים מכינים וממליצים:
רות : "יצאאאאאאא מעעעלללף!
מתכון משגע"
רותי : " במילה אחת פשוט מושלםםםםםםם!!!"
ליאת : "ציטוט מהבן שלי “אמא מהיום רק את השקשוקה הזו”. כמה פשוט ככה טעים. איך לא חשבתי על זה קודם. מזל שיש אותך ניקי. מתכון מנצח!!!!"


