יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות ערב קלות לביבות אפויות מתכוני ירקות - צמחוני מתכוני תפוחי אדמה מתכונים לחנוכה מתכונים לתשעה באב פשטידות תוספות

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה

8 ינואר 2018
(Visited 59,333 times, 1 visits today)
לביבות מנגולד ותפוחי אדמה

לביבות מנגולד ותפוחי אדמה

נהוג להכין לביבות בחנוכה אבל אצלי ממש לא אצלי לביבות מככבות כל השנה לארוחת צהריים וגם לארוחת ערב, זאת הזדמנות נהדרת לבדוק את הירקות שיש במקרר גם אלה שנראים פחות טוב.
זה ממש יוצא כמו פשטידות קטנות ואישיות זהובות פריכות והכי טעימות בעולם אין מי שיאמר לא ללביבות מנגולד עם תפוחי אדמה בנדיבות הכל מטוגן ביחד והטעמים פגז, לוקח מספר דקות להכין והלביבות הנהדרות מוגשות לשולחן.

15 לביבות

מרכיבים:

4 תפוחי אדמה בינוניים
חבילת עלי מנגולד גדולים
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
ביצה
70 ג' קמח (חצי כוס)
כפית שום כתוש
כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לבשל תפוח אדמה אחד עד שהוא רך (כמו פירה) להוציא החוצה ולמעוף למחית חלקה.

2. לקצוץ את המנגולד לחלוט (אותו סיר של התפוח אדמה) 2 דקות ולסנן.

3. לחמם מחבת עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב להעביר לקערה יחד המנגולד, מחית תפוח אדמה, ביצה, מלח וקמח, את שאר התפוחי אדמה לגרד גס לסחוט היטב ולהוסיף לשאר המצרכים.

5. ליצור לביבות לטגן עד הזהבה משני הצדדים ולהניח לנייר סופג.

6. אפייה למי שלא רוצה לטגן : לחמם תנור ל 180 מעלות כ 10 דקות מראש, לסדר את הלביבות על נייר אפייה משומן, צד אחד כ 25 דקות או עד שמזהיב לא לנסות להפוך לפני, להפוך לצד השני ולאפות כ 15 דקות.

For the recipe in English:
Swiss Chard And Potato fritters

לביבות מנגולד ותפוחי אדמהלביבות מנגולד ותפוחי אדמה

הרשם
עדכן
51 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן