רול חסה חזה עוף
ארוחת צהריים בריאה וטעימה בלי פחמימות עם חזה עוף וירקות
אני נשאלת המון שאלות על הירידה במשקל ועוד יותר על שמירת המשקל. הבעיה הגדולה אחרי שמורידים היא מה אוכלים עכשיו כי ברור שאת/ה לא רוצה לרדת יותר אז מה עושים ?
אז אני כאן כדי לעזור רול חסה עם ירקות וחזה עוף הוא בדיוק התשובה. אין כאן פחמימות מיותרות רק הרבה ירקות צבעוניים חזה עוף רך שנותן חלבון ואפילו קצת אבוקדו שמוסיף קרמיות ועושר טעמים. הכל מגולגל ביחד וזה יוצא אחלה ארוחת צהריים בריאה משביעה וטעימה להפליא
הכי כיף בזה הוא שהמנה קלה להכנה מלאה בטעמים שומרת על המשקל ומרגישה כאילו השקעת הרבה זמן ומאמץ אבל בפועל זה ממש לא מסובך. כל ביס כזה מראה שאפשר לאכול בריא בלי להתפשר על טעם.
הכנתי את חזה העוף בצורה שמקלה מאוד על ההכנה לרול, והוא יוצא רך, עסיסי ומושלם למנה. תראו איזה יפה הוא נראה כשהכל מגולגל ביחד.
קל להכנה | בריא ומשביע | חזה עוף נותן חלבון | ירקות טריים וצבעוניים | ללא פחמימות | מתאים לארוחה מהירה | משאיר את המשקל יציב
3 רולים
מרכיבים:
עלי חסה גדולים טריים ושטופים
450 ג' פילה חזה עוף (9 יחידות)
מרינדה:
4 כפות שמן זית / קנולה
4 כפות מים
3/4 כף סילאן / דבש
3/4 כף רוטב צ'ילי מתוק
3/4 כפית חרדל בסיסי
3/4 כף פפריקה מתוקה מרוקאית
שליש כפית פלפל שחור
3/4 כף א. מרק
1/4 כפית מלח
גזרים חתוכים למקלות דקים
מלפפונים חתוכים למקלות דקים
אבוקדו פרוס לפרוסות דקות
מלח – פלפל
3 שיפודי מיני
הכנות:
קצר ולעניין בלי להסתבך 😉
לערבב את המרינדה ולהשרות את חזה העוף לשיפודים כ-30 דקות. לחמם מחבת עם מעט שמן ולטגן את השיפודים עד שהם מזהיבים יפה. לסדר עלי חסה ומקלות ירקות, להניח את השיפוד במרכז, להוסיף אבוקדו ולגלגל בעדינות. לעטוף בניילון נצמד ובנייר, לחצות באמצע ולהתפעל מהמראה הצבעוני והמרהיב.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:
1. לערבב את מצרכי המרינדה היטב, לתבל איתם את חזה העוף, לשפד את השיפודים ולהשרות כ-30 דקות. ההשריה תעניק לעוף טעמים עמוקים ורכות נעימה.
2. לחמם מחבת פסים או רגילה עם 2–3 כפות שמן על אש בינונית. לטגן את השיפודים בסבלנות מכל הצדדים עד שהם מזהיבים יפה ומקבלים הזהבה קלה. להוציא ולהניח בצד.
3. לסדר 3–4 עלי חסה גדולים מעל מצע של מקלות מלפפון וגזר טריים. להמליח ולפלפל לפי הטעם. להניח את השיפוד עם חזה העוף במרכז, לשלוף את השיפוד מהקיסם, לשים פרוסות אבוקדו מעל ולגלגל בעדינות לגליל צבעוני ומזמין.
4. לעטוף כל גליל בניילון נצמד להדק, ואז לעטוף בנייר נוסף לשמירה על הצורה. לחצות באמצע ולהתרשם מהמראה היפה והמרהיב.
✿ ✿ ✿ ✿ ✿
טיפים קטנים עם חיוך 😊 (ושדרוגים טעימים):
להוסיף מעט עלי רוקט או עלי תרד לגליל ירוק ומרענן יותר.
פחות קלוריות ? להחליף את האבוקדו בפלפלים קלויים
טפטף מעט לימון או רוטב ויניגרט דיאטטי קל מעל לפני ההגשה להדגשת הטעמים.
להכין מראש את הירקות והחסה בקופסאות, כך שההרכבה תהיה מהירה במיוחד.
להקפיא את השיפודים המושרים והמטוגנים – רק להפשיר לחמם ולגלגל לפני ההגשה.
כל ביס מהרול הזה מזכיר שאפשר לאכול בריא 🥗, צבעוני וטעים מבלי להתפשר על השובע. ההכנה פשוטה, התוצאה יפה ומרעננת, והמנה מתאימה בדיוק לארוחת צהריים קלה ובריאה.







