יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מנות עיקריות תבשילי עוף ובשר בתנור תבשילי עוף קלים

עוף קריספי בתנור

20 נובמבר 2013
(Visited 59,593 times, 1 visits today)
עוף קריספי בתנור

עוף קריספי בתנור

עוף פריך וטעים לכל המשפחה – ארוחת צהריים מהירה שילדים אוהבים
אני תמיד אוהבת להכין את המתכון הזה כשצריך ארוחת צהריים מהירה לילדים. כל פעם שאני מכינה אותו, הילדים מתלהבים כשהעוף יוצא מהתנור וזה כל כך כיף לראות את החיוכים שלהם. אין לי ספק שגם הילדים הכי בררניים ימצאו את עצמם מחייכים ליד הצלחת.

אני אוהבת שהמתכון הזה כל כך פשוט, בלי סיבוכים מיותרים. קצת תבלינים, ציפוי ביתי קטן, והעוף יוצא מושלם כמעט בלי מאמץ. לפעמים אני אפילו נותנת לילדים לעזור בציפוי והם נהנים, והארוחה הופכת לחוויה משפחתית קטנה במטבח.

לפי הניסיון שלי, זה מתכון שמתאים גם כשיש חברים או כשצריך להכין ארוחה מהירה. אפשר להכין מראש, לשמור במקרר, ולחמם לפני ההגשה – והעוף נשאר עסיסי וטעים לאורך כל הארוחה.

הכנה מהירה | מתאים לארוחת ילדים | בשר עסיסי וטעים | אפשר להכין מראש ולחמם | מתאים למשפחה ולחברים

3 מנות

מרכיבים:

קילו כנפיים חצויות או 10 שוקיים
כוס קמח
כף קורנפלור
2 ביצים טרופות
כפית חרדל
כף סילאן
כפית שום כתוש

תבלינים
כפית פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
נגיעה של כמון
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
חצי כף אבקת מרק

פירורי לחם

הכנות:

קצר ולעניין בלי להסתבך 😉

להרתיח מים עם חצי כפית אבקת מרק וחצי כפית מלח, להוסיף את נתחי העוף ולבשל 15 דקות, לסנן ולהניח על נייר סופג לייבוש, לערבב קמח וקורנפלור, לטרוף ביצים עם חרדל, שום, סילאן ותבלינים, להכין פירורי לחם, לצפות את הכנפיים בקמח, לטבול בביצה ולסיים בפירורי לחם, לאפות בתנור ב-190 מעלות כ-50 דקות או לטגן בשמן עד להזהבה ולהניח על נייר סופג

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מכאן עוברים להכנה המלאה צעד אחרי צעד:

1. להרתיח סיר עם מים, להוסיף חצי כפית אבקת מרק וחצי כפית מלח, להוסיף את נתחי העוף ולבשל 15 דקות, ואז לסנן, להניח על נייר סופג כדי שיתייבשו היטב מכל הכיוונים.

2. לערבב קמח וקורנפלור בקערה, בקערה נפרדת לטרוף ביצים עם חרדל, שום סילאן ותבלינים, ובקערה נוספת להכין את פירורי הלחם. לצפות את הכנפיים בקמח והקורנפלור ולנער את השאריות כך שתישאר שכבה דקיקה של קמח.

3. לחמם תנור ל-190 מעלות ולשמן היטב נייר אפייה.

4. לטבול את הכנפיים בביצה ולסיים עם הפירורי לחם מצופים יפה מכל הכיוונים, לסדר בתבנית את הכנפיים להזליף שמן ולאפות כ-50 דקות.

5. אפשרות לטיגון: לחמם מחבת או סיר עם שמן עמוק, לטגן את הכנפיים עד שהן מזהיבות יפה מכל הכיוונים, ולהניח על נייר סופג.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

טיפים קטנים עם חיוך 😊 (ושדרוגים טעימים):

  • ניתן להשרות את הכנפיים ברוטב ביצה ותבלינים כחצי שעה לפני הציפוי כדי שהטעמים ייספגו טוב יותר.

  • אפשר לפזר מעט עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה או רוזמרין מעל לאחר האפייה.

  • להגיש עם רוטב צדדי כמו צ'ילי מתוק, טחינה או אלף האיים להעצמת הטעם.

  • לשמור את הכנפיים חמות על נייר סופג עד ההגשה כדי שהקריספיות תשמר.

  • להשתמש בכנפיים או שוקיים יבשות ככל האפשר לפני הציפוי כדי שהקמח והפירורים יתפסו היטב.

תיהנו מהכנפיים הפריכות והטעימות ישר מהתנור או מהמחבת

עוף קריספי בתנורעוף קריספי בתנור

הרשם
עדכן
155 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן