דג ברוטב עגבניות לילדים
זה סיר דגים נפלא אחד הדברים הכי החביבים עלי זה להכין דגים ובמיוחד דגים ברוטב, נכון שאומרים דגים ברוטב ישר חושבים על ארוחת שישי וחלה ? אז חוץ מזה אני רואה בדגים פתרון נהדר לארוחת צהריים קלה.
אני דואגת באופן קבוע להחזיק אמנון בבית יש מבצע אני שם, אפשר לארגן סיר דגים משובח תוך 30 דקות ולשולחן ובדרך מכינים בורגול יש יותר צהריים מזה ? הקסם של דגים שהם לא צריכים זמן בישול ארוך מה שהופך אותם מושלמים לארוחות במשך השבוע.
זה לא דג מרוקאי ולא חריימה אלא דגים ברוטב מעולה עם אפונה וגזר לילדים או למשפחה, לפעמים בימים עמוסים אני קמה מוקדם מארגנת את הסיר דגים שיהיה מוכן לצהריים אביב מתעורר לניחוח מעלף ואז יש חיבוק לאמא.
אין כאן השקעה באמת שלא יש כאן דג ברוטב עגבניות עם רוטב נהדר שמוכן בצ'יק צ'אק, אפשר להכין יום מראש ואז זה רק משתבח. איך ניגבנו את תחתית הסיר לא השארנו כלום 🙂
*מתכון פרווה *מתאים לילדים *10 דקות התעסקות *אפשר להכין יומיים קודם *מתאים לצמחוניים
3 מנות
מרכיבים:
3 – 4 יחידות פילה אמנון חצויים
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוסות דק
כוס עגבניות מרוסקות
כוס וחצי מים
2 כוסות אפונה וגזר (קפואים)
כף רסק עגבניות
כף קטשופ
כפית סוכר
תבלינים:
3/4 כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כף א. מרק מעט יותר
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. להשרות את הדגים בלימון כשעה לשטוף אותם ולייבש.
2. לחמם סיר או מחבת רחבה עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד הזהבה קלה להוסיף את העגבניות המרוסקות, רסק עגבניות, קטשופ, סוכר מים ותבלינים.
3. להרתיח להוסיף את האפונה וגזר לבשל 10 דקות להוסיף את נתחי הדג בעדינות לנער את המחבת ולבשל עוד 15 – 20 דקות (תלוי בגודל הדג).


גולשים מכינים וממליצים:
איילת : "ואי, ניקי, לימדת אותי לבשל!! לאט לאט אני מעיזה לבשל בלי מתכונים אפילו! סתם מהראש שלי.. בלי יצירות גאונות, רק הצלחות רגילות לגמרי בנתיים, אבל בלעדיך לא הייתי מעיזה.. תודה:)! מרגישה קשורה למרות שאני לא מכירה אותך בכלל :)"
רותי : "הי ניקי, הכנתי אתמול ויצא אליפות!! כל הבית התמלא בריח של בית 🙂
תודה על המתכונים שתמיד מצליחים.
ואגב, בזכות האפליקציה אני מבשלת איתך המון. הפלאפון על השיש ואני מבשלת..
תודה ותמשיכי כך!!!!"


