עוגת תותים וקצפת
העוגה הזאת מחזירה אותי לילדות — סבתא שלי מכינה אותה עד היום. אני זוכרת את הטעמים בפה — השילוב של הטורט עם הקצפת והתותים זה טעים ביותר. עוגה נוסטלגית שכולנו גדלנו עליה. אני לא מכירה משפחה אחת שלא מכינה אותה.
היא בנויה ממספר שכבות. העוגה הזאת משובחת ורכה במיוחד. הקצפת היא בטעם וניל שהילדים מאוד אוהבים, וכמובן יש גם שכבת תותים. עוגה יפהפייה מהילדות — היא לא מסובכת בכלל — היא רק נראית ככה. אבל ברגע שמתחילים להכין מבינים כמה שהיא פשוטה.
אין כמו העוגות של סבתא.
תבנית קוטר 24
מרכיבים:
6 ביצים מופרדות
170 ג` סוכר (כוס פחות כף וחצי)
140 ג` קמח תופח (כוס)
כפית תמצית וניל
3 כפות שמן
חצי קילו תותים פרוסים
100 ג` סוכר (חצי כוס)
קרם וניל:
80 ג' א. אינסטנט וניל (4 כפות)
250 מ"ל שמנת מתוקה / ריץ' לפרווה
240 מ"ל חלב (כוס) / חלב סויה לפרווה
הכנות:
1. לחתוך את העוקץ מהתותים, לפרוס לפרוסות, להעביר לקערה, לפזר את הסוכר ולהשאיר מספר שעות במקרר. (לא חובה יש הסבר בהמשך)
2. בעזרת וו הבלון, להקציף חלבונים וסוכר לקצף יציב, כלומר הקצף נשאר יציב על הבלון. לטרוף חלמונים, שמן ותמצית וניל לתערובת אחידה ולקפל אל תערובת החלבונים. בסיום לקפל את הקמח אל הקצף בסבלנות עד לאיחוד.
3. לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן את התבנית.
4. להעביר לתבנית, לשטח באופן שווה ולאפות כ-30 דקות. העוגה מזהיבה, מומלץ לבדוק במרכז עם קיסם.
5. לסנן את המיץ מהתותים ולהרטיב את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור באופן שווה. לצנן.
6. בקערת המיקסר להקציף שמנת מתוקה, חלב ואינסטנט וניל לקצפת יציבה. למרוח על העוגה ולקשט עם פרוסות התותים.
7. מי שמוותר על סעיף 1 — להרתיח 1/4 כוס סוכר עם שליש כוס מים למשך מספר דקות ולהרטיב את העוגה כשהיא יוצאת מהתנור.
עוגת תותים וקצפת שכבות:
מצרכי העוגה הם אותו דבר למעט הקרם:
250 מ"ל שמנת מתוקה (גביע)
60 מ"ל חלב (רבע כוס)
כף גדושה סוכר (לא חובה)
כף גדושה אינסטנט וניל
אני ממשיכה מסעיף 5:
אחרי שהעוגה מתקררת, לחצות אותה לשניים ולהרטיב את שני החלקים עם מיץ התותים. להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט וניל, חלב וסוכר לקצפת יציבה. למרוח על חלק אחד של העוגה ומעל להניח את החלק השני. להכין שוב את הקרם, למרוח על החצי השני בחלק העליון(עוגת שכבות) ולקשט עם התותים.
For the recipe in English:
Strawberry Whipped Cream Cake


גולשים מכינים וממליצים:
בשלולה : עוגה מ ד ה י מ ה!! הכנתי לכבוד שבת ולא נשאר פירור!!
שרון : הכנתי פרווה, עם מים ושמנת צמחית. יצא מדהים!!! תודה ניקי ב!
לירז : "עוגה מושלמת. הכנתי וקיבלתי אינסוף מחמאות. בהחלט מאמצת את המתכון"
רוית : "הכנתי אותה היום לארוחת שישי יצאה מעולההה
לא הפסיקו לבקש עוד ועוד מגדול עד קטן . תודה"


