נזיד עדשים וחצילים
אני רוצה לחלוק אתכם מתכון שאני מאוד אוהבת להכין. נזיד עדשים וחצילים שמתאים לארוחת שישי, יש לו רוטב מעלף והירקות רכים ונימוחים. הסיבה שאני הכי אוהבת להכין אותו היא שאפשר להכין אותו יום מראש.
הצעת הגשה: להניח אותו ליד חלת השבת, זה נזיד שדורש שיאכלו אותו עם לחם:)
4 – 5 מנות
מרכיבים:
חציל בינוני מאורך ומבריק חתוך לקוביות
2 – 3 קישואים בינוניים חתוכים לקוביות
בצל בינוני חתוך לקוביות
2 כפות עדשים אדומות קצת יותר
שן שום קצוצה
פלפל ירוק חריף פרוס לטבעות
כפית רסק עגבניות
כוס וקצת מים
תבלינים:
כפית סוכר
חצי כף פפריקה מתוקה
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת רחבה עם שמן בכמות שתכסה את התחתית לטגן את קוביות החציל 7 – 8 דקות להוסיף את קוביות הקישואים והבצל להמשיך לטגן עוד כ 5 דקות.
2. להוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים והעדשים להרתיח לכסות להנמיך את האש לבינונית ולבשל 30 דקות מידי פעם לערבב.
For the recipe in English:
Stewed Eggplant Tomato Lentils


גולשים מכינים וממליצים:
מלי : "כרגע ירד מהאש והטעם גן עדן…איזה כייף לגלות כל פעם מחדש מתכון מעולה.."


