יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים לתשעה באב תוספות

כרובית ברוטב פיקנטי

10 פברואר 2017
(Visited 45,671 times, 1 visits today)
כרובית ברוטב פיקנטי

כרובית ברוטב פיקנטי

הכנתי סיר שמח, הרגשתי שהכרובית מחייכת אלי כל הזמן 🙂 כרובית זאת אהבה בלב ❤️
אני ממליצה להחזיק כרובית בבית באופן קבוע — יש כל כך הרבה דברים שאפשר להכין ממנה, והמתכון הזה הוא אחד מהם.
הכרובית רכה ועדיין פריכה, עם רוטב סמיך ששומר על העסיסיות של הכרובית. היא נראית נהדר בהגשה לשולחן — רוטב משגע ומתכון שמתאים גם לצמחונים וגם לטבעונים.

3 מנות

 

מרכיבים:

כרובית בגודל בינוני / קטנה מפורקת לפרחים
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 שיני שום פרוס דק
פלפל חריף חתוך לטבעות דקות (גם שניים הולך לאמיצים)
כפית שטוחה קמח
2 עגבניות בשלות ורכות
כוס וחצי מים

תבלינים:
כפית סוכר
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית כורכום
חצי כפית כמון
כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. להרתיח סיר עם מים מומלחים כף חומץ וכפית מלח לחלוט את פרחי הכרובית והעגבניות כ 3 דקות לסנן ולתת למים לצאת.

2. לחמם מחבת רחבה או סיר רחב עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל, פרוסות שום ופלפל חריף כשתי דקות, להוסיף את הקמח לערבב עד שהקמח נמס (במידה וחסר שמן להוסיף) לקלף את העגבניות לחתוך לקוביות קטנות להוסיף לבצל לערבב.

3. להוסיף סוכר תבלינים ומים ולהרתיח, להוסיף את פרחי הכרובית לכסות להנמיך את האש לבשל כ 25 דקות מידי פעם לנער את הסיר בעדינות לקראת הסוף לבדוק טעמים.

לפזר פטרוזיליה קצוצה לפני ההגשה.

For the recipe in English:
Cauliflower in Spicy Sauce

כרובית ברוטב פיקנטיכרובית ברוטב פיקנטי

גולשים מכינים וממליצים:

ציפי : "כשהחלטתי לנסות את המתכון לא חשבתי שיהיה עד כדי כך טעים. ממש תוספת מופלאה שכולם אהבו. תודה!"

אסנת : "ניקי יקרה רציתי להגיד לך שהכנתי את הכרובית ברוטב והיא יצאה מושלמת!!!!!!!!!!!!!!!!!!
כל מתכון שלך אם זה אפיה או מאכלים אליפות . תודה רבה לך מעומק ה"

הרשם
עדכן
30 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן