פוקצ'ה פיצה: מתכון קל לבצק רך ואוורירי
פוקצ'ה פיצה: ארוחת ערב משפחתית מושלמת במינימום מאמץ
פוקצ'ה פיצה מתכון קל הוא בדיוק השילוב המושלם בין בצק פוקצ'ה רך, עבה ואוורירי, לבין הטעמים המוכרים והאהובים של פיצה קלאסית. זוהי בחירה מושלמת לארוחת ערב משפחתית שמצליחה תמיד. תראו, כולנו אוהבים פיצה, אבל כשהבצק הוא בצק פוקצ'ה משובח, השדרוג הוא מיידי! מתכון הפוקצ'ה פיצה הזה קל יחסית להכנה, ואחרי הלישה הבצק פשוט מרגיש רך ונעים.
המתכון הזה מוכיח שלא צריך להסתבך כדי להכין משהו מיוחד. הילדים או הבית כולו יטרפו את המאפה הזה, והוא תמיד מתקבל בשמחה. כל מה שצריך זה קצת סבלנות בזמן ההתפחה, וזהו. קבלו את המתכון הקל לפוקצ'ה פיצה לבצק שמצליח תמיד, ועליו כל התוספות שאתם אוהבים.
4 פוקצ'ות
מרכיבים:
300 ג' קמח (2 כוסות + 2 כפות קמח)
שליש שקית שמרים טריים / חצי כף שמרים יבשים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (קצת פחות מ 3/4 כוס)
תוספות:
קטשופ
זיתים פרוסים
עגבניות שרי חתוכות דק
תירס
פטריות פרוסות דק
בצל סגול חתוך לרבעים
גבינה צהובה חתוכה לקוביות קטנות / מגורדת
הכנות:
1. לשים בקערת המיקסר את הקמח השמרים והסוכר. לערבב קלות. להוסיף את השמן והמים. לעבד במהירות נמוכה לבצק רך ואחיד.
2. לאסוף את הבצק לכדור. לשים בקערה משומנת, לכסות ולהתפיח כ-30 דקות. בימים קרים להתפיח לפחות שעה (הבצק צריך קצת סבלנות!).
3. לחלק את הבצק ל-4 כדורים. כל כדור לשמן ולמתוח לאורך 20 ס"מ (ליצירת בצק מאורך כמעט כמו בגט אבל יותר טעים).
4. במרכז למעוך או לשטח את הבצק בעזרת האצבעות וליצור בור מאורך. למרוח קטשופ או רוטב עגבניות. לפזר גבינה צהובה ותוספות (כאן זה החלק שכולם רבים עליו!). לפזר מלח גס ולהזליף שמן זית.
5. לחמם תנור ל-220 מעלות. לאפות כ-15 – 20 דקות עד שהפוקצ'ה מזהיבה והירקות מריחים נהדר (השכנים כבר בדרך).
6. להזליף שמן זית נוסף ולהגיש. שימו לב, זה מתחסל תוך שניות!
טיפים:
*חימום: הפוקצ'ה נהדרת כשהיא נאכלת חמה ישר מהתנור. אם נשארו שאריות, לחמם אותן בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך חמש דקות. לחלופין, אפשר לתת שפריץ קצר של מים על הפוקצ'ה ולהכניס למיקרוגל ל-10 – 20 שניות כדי לרכך אותה.
*בסיס רוטב: לרוטב עשיר יותר, ערבבו קטשופ או רוטב עגבניות עם מעט אורגנו מיובש וטיפה שמן זית לפני המריחה. זה מעניק טעם איטלקי עמוק.
*שימוש בשמן זית: אל תוותרו על הזלפת שמן הזית גם לפני האפייה וגם לאחריה. השמן הוא המפתח לטעם הפוקצ'ה האותנטי ולשמירה על גמישות הבצק.
*יצירת בסיס מושלם: מומלץ לשמן מעט את משטח העבודה לפני מתיחת הבצק. זה ימנע מהבצק הדביק להיצמד ויאפשר לכם למתוח אותו בקלות לצורה המאורכת הרצויה מבלי לקרוע אותו.
For the recipe in English:
Easy Pizza Focaccia Recipe: Soft and Fluffy Dough




גולשים מכינים וממליצים:
אביטל : "את כל כך אלופה . פעם ראשונה בחיי שאני מתעסקת עם בצק . הריח משגע והטעם מעולה. חבל שלא הכנתי עוד. תודה על מתכון קל וטעים בטירוף. אפילו הבת שלי שעם חום וכאבי גרון לא התאפקה וחיסלה אחד שלם"
ליאת : יצא מעולה!! בעלי והילדים חיסלו הכל.
פעם הבאה צריך להכפיל כמויות….
תודה על עוד מתכון מנצח!
רינה : " הכנתי שבוע שעבר ויצא פצצה..
כבר הכנתי כמה וכמה פעמיים .. כבר לא רוצים לשמוע על פיצה אחרת"
מירב : "יצא אחד הטעימים..אם לא הטעים ביותר..הבצק רך למגע ונוח לשימוש..תודה ניקי"
מעריצה שלך : "כבר שנה אני משתמשת במתכונים הנהדרים שלך ומעולם לא הגבתי,
אבל אני כ"כ מלאת הכרת הטוב אלייך שאני מרגישה חובה להודות לך,
כל מתכון שלך פשוט מושלם!! תמיד יוצא הכי טעים שרק יכול להיות!!
ומעל הכל מרגישים את הלב הענק שלך שרוצה רק לתת לפנק ולשמח,
שיהיה לך תמיד שמחה ואושר שאלוקים ירעיף עליך רק טוב כמו שאת עושה לכולם.
באהבה גדולה"
פליאה : "הכנתי אתמול עם קמח כוסמין ושמן זית, יצא אחלה בצק, רך, נעים וטעים… ואחלה פיצה!!"
נעמה "חובה להכפיל כמות כי הן מתחסלות במהירות!!!!"
אביטל : "את כל כך אלופה . פעם ראשונה בחיי שאני מתעסקת עם בצק . הריח משגע והטעם מעולה. חבל שלא הכנתי עוד. תודה על מתכון קל וטעים בטירוף. אפילו הבת שלי שעם חום וכאבי גרון לא התאפקה וחיסלה אחד שלם"


