לביבות ירק עם קוואקר
מה הסוד לקבלת פריכות מושלמת בלביבות? שיבולת שועל, כמובן!
אותו המוצר שבו משתמשים לדייסה, לדגני בוקר, או לעוגיות שיבולת שועל, עובד נפלא בלביבות, והתוצאה היא לביבות זהובות, פריכות וטעימות בטירוף. נכון שנמאס לכם מלביבות רכות מדי או כאלה שמתפרקות בשמן?
הגיע הזמן להכיר את הרכיב הסודי שמשנה את כללי המשחק – שיבולת שועל. שיבולת השועל לא רק סופחת את עודפי הנוזלים ומונעת את ההתפרקות, אלא גם מעניקה מרקם עשיר ופריך יותר שאי אפשר לעמוד בפניו. קבלו את המתכון המשודרג ללביבות תפוחי אדמה, שיהיו כוכבות לא רק בחנוכה, אלא כל השנה.
15 לביבות
מרכיבים:
3 תפוחי אדמה בינוניים
בטטה קטנה
2 גזרים
בצל חתוך לקוביות קטנות
2 שיני שום קצוצות
3/4 כוס קוואקר – שיבולת שועל דקה
חצי כפית מלח
ביצה
כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים ולבשל את תפוח האדמה (אחד) עד שהוא רך, ולמעוך לפירה.
2. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן על אש בינונית, לטגן את הבצל והשום עד שהם מזהיבים קלות, ואז להעביר לקערה.
3. לגרד את הירקות גס, את תפוחי האדמה הנותרים לגרד גס ולסחוט היטב, להעביר לקערה, ולהוסיף את שאר המצרכים.
4. לחמם מחבת עם 3 – 4 כפות שמן, להכין לביבות, לשטח אותן, ולטגן משני הצדדים עד שמזהיב יפה; לאחר מכן, להניח על נייר סופג.
5. למי שרוצה לאפות: לחמם תנור ל- מעלות כ- דקות מראש; להכין תבנית עם נייר אפייה משומן היטב, לסדר את הלביבות ולאפות כ- דקות, או עד שמזהיב. אין לנסות להפוך לפני, לאחר מכן להפוך לצד השני לעוד דקות או עד שמזהיב.
For the recipe in English:
Quick and Crispy Vegetable Fritters




