יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

ארוחות צהריים לילדים מרקים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לפסח מתכונים לשמירת המשקל

מרק עוף עם ירקות ועדשים – טעם של בית אמיתי

16 יוני 2012
(Visited 27,054 times, 1 visits today)
מרק עוף עם ירקות ועדשים – טעם של בית אמיתי

מרק עוף עם ירקות ועדשים – טעם של בית אמיתי

מרק עדשים ואורז – מתכון ביתי מושלם, סמיך, עשיר וקל הכנה
יש מרקים שכבר מהרתיחה הראשונה ממלאים את הבית בריח של נחת. כזה בדיוק הוא המרק הזה. עוף שמתבשל לאט עם תפוחי אדמה, גזרים, בצל, שום ועדשים יוצר סיר של ניחוחות שמזכירים שבת בבוקר, כשכל הבית מתעורר לריח של אוכל טוב. המרק יוצא סמיך בדיוק במידה, מלא ירקות רכים שמתמוססים בפה, עם עדשים שמוסיפות צבע וטעם עדין שאי אפשר לעמוד בפניו.

זה מסוג המרקים שאפשר להניח על השולחן ולא צריך כמעט כלום ליד. אולי פרוסת לחם טרי, אולי קערית קטנה של סלט, וזהו – ארוחה מושלמת שמחממת מבפנים ומביאה חיוך לכולם. הילדים אוהבים לדוג את חתיכות הירקות, המבוגרים מתענגים על המרקם העשיר, ובסוף כולם מבקשים תוספת.

קל להכנה | טעם של בית | מרקם סמיך ומנחם | משביע ובריא | מושלם לימי חורף | אהוב על ילדים ומבוגרים

3 – 4 מנות

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

מרכיבים:

• 4 שוקיים או כנפיים

• בצל גדול קצוץ לקוביות

• 2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות

• 2 גזרים חתוכים לקוביות

• חצי כוס עדשים כתומות או אדומות

• ליטר וחצי מים (כ־6 כוסות)

• 4–5 כפות פטרוזיליה קצוצה

תבלינים:

• חצי כפית כמון

• כפית שטוחה כורכום

• חצי כפית פפריקה מתוקה

• 2 כפות אבקת מרק

• ¾ כפית פלפל שחור

• ¾ כפית מלח

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

הכנות:

1. לחמם סיר רחב עם 4 עד 5 כפות שמן. להוסיף את הבצל, הגזרים ותפוחי האדמה, ולטגן כמה דקות על אש בינונית עד שהבצל נעשה שקוף והירקות מתחילים להתרכך. לערבב מדי פעם כדי שהכול יקבל צבע קל וריח משגע של בית.

2. להוסיף את התבלינים, המים והכנפיים או השוקיים. לערבב בעדינות, להביא לרתיחה ולהנמיך את האש. לבשל כ־50 דקות כשהמכסה מעט פתוח כדי שכל הניחוחות ימלאו את הבית.

3. אחרי שהכול התרכך והמרק קיבל צבע עמוק וסמיך, להוציא את הכנפיים בזהירות לקערה. לפרק את הבשר מהעצם בידיים, לא בסכין, כדי לשמור על המרקם הרך והעסיסי, ולהחזיר אותו לסיר יחד עם הפטרוזיליה הקצוצה.

4. לבשל עוד כמה דקות, לטעום, לתקן תיבול ולהוריד מהאש. המרק מוכן, סמיך, עשיר וריחני, קערה של נחת אמיתית.

✿ ✿ ✿ ✿ ✿

💛 טיפים קטנים עם חיוך (ושדרוגים טעימים)

• אפשר להוסיף קישוא, שורש סלרי או חתיכת דלעת קטנה כדי להעמיק את הטעם ולתת למרק צבע זהוב וחמים. גם כמה פרחי כרובית קטנים משתלבים נהדר ומוסיפים מרקם רך ונעים.

• רוצים מרק סמיך ומנחם במיוחד? טוחנים חלק קטן ממנו בבלנדר מוט ומחזירים לסיר. זה יוצר מרקם עשיר וקטיפתי, כזה שנראה שבושל שעות, בלי הרבה מאמץ.

• אם מתחשק לגוון, אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול חופן אטריות דקות או גריסים, כל אחד מהם סופג את הטעמים ונותן תחושת שובע של ארוחה אמיתית.

• אוהבים טעם רענן? סחטו מעט לימון ממש לפני ההגשה או הוסיפו כף שמן זית איכותי, זה מאיר את הטעמים ונותן ניחוח רענן ומפתיע.

• המרק הזה מהסוג שמשתבח למחרת. כשהוא נח במקרר, כל הטעמים נספגים, המרק מסמיך קלות והריח כשמחממים אותו שוב הוא  פשוט נהדר

• להגשה יפה וחגיגית אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה ולהביא לשולחן קערה מהבילה שמזכירה לכולם למה אוכל של בית תמיד מנצח.

המרק הזה אולי פשוט, אבל הוא מלא לב. בדיוק כמו שאוכל ביתי צריך להיות 🍲

מרק עוף עם ירקות ועדשים – טעם של בית אמיתימרק עוף עם ירקות ועדשים – טעם של בית אמיתי

גולשים מכינים וממליצים:

הילה : פעם ראשונה שאני מכינה מרק עןף ויצא טעים טעים! ממש דומה למרק של סבתא שלי שתח' וזאת המחמאה הכי גדולה!!
תודה ניקי מקסימה:)

שיילו : אז הכנתי עם גריסים יצא מרק ט-ע-י-ם
תודה על עוד מתכון מעולה.

סיון : קודם כל רציתי להודות לך על כל המתכונים הנהדרים באתר, הם תמיד נראים פשוטים בזכות הסברייך והתגובות הטובות מעוררות חשק לנסות (: זו הפעם הראשונה שאני מנסה מתכון שלך, ובתור מישהי בעלת ניסיון עבר עגום בכל הקשור למרקים – הייתי סקפטית מאוד אם המרק אכן יצליח. למרבה הפלא, המרק יצא פשוט מעולה! מרק עשיר, מנחם וכיפי, כל התבלינים מוסיפים מאוד והתוצאה נהדרת. אין לי ספק שאחזור לנסות מתכונים נוספים, תודה רבה לך על ההשקעה!

חני : "המרק טעים בצורה יוצא מן הכלל המתכונים שלך הם שם דבר"

ורד : "ניקי יקרה עוד מתכון מעולה מעולה מעולה שלך. אני והבנות שלי טורפות כרגע.. תודה רבה רבה (שוב פעם)"

שני : "יצא מעולה! מכינה היום פעם שנייה"

הרשם
עדכן
183 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן