מרק עגבניות מושלם
מרק שעושים מלחם יכול להיות דבר כזה? יום ראשון זה בדרך כלל יום של שאריות, דברים שנשארים בשבת ולא רוצים לזרוק, אבל צריך לעשות משהו אז נשאר לי לחם ובחורף אין יותר טוב ממרק חם.
הדבר היפה שאפילו לא מרגישים שיש בפנים לחם, זה נותן מרקם נהדר וכיף לראות את הסיר מתרוקן, ואף אחד לא יודע שבעצם יש בפנים לחם וזה בעצם הסוד של המרק.
אם שואלים אותי מה עשיתי שהמרק יצא כל כך טעים אני אומרת שעשיתי את זה בהמון אהבה, לא צריך לגלות את כל הסודות 🙂
4 מנות
מרכיבים:
8 עגבניות בגודל בינוני בשלות ורכות חתוכות לקוביות
בצל גדול חתוך לקוביות
3 שיני שום פרוסות
בטטה בינונית / גדולה חתוכה לקוביות בינוניות
4 פרוסות לחם
ליטר וחצי מים (6 כוסות מים)
כף רסק עגבניות
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
חצי כפית פלפל שאטה טחון
כפית גדושה סוכר
2 כפות א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הבצלים עד שהם מתחילים להזהיב להוסיף את השום להוסיף לבצל לטיגון קצר תוך ערבוב.
2. להוסיף את העגבניות והבטטה לסיר להוסיף מים מים, רסק עגבניות, סוכר ותבלינים, לבשל 30 דקות על אש בינונית, לחתוך את הלחם לקוביות ולהוסיף לסיר, לבשל 15 דקות ולוודא שהבטטה רכה.
3. לטחון את המרק לתערובת חלקה לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
For the recipe in English:
Perfect tomato soup




