יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

איך לאכול בריא מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים טבעוניים מתכונים ליום כיפור מתכונים לסוכות: לאירוח קל מתכונים לראש השנה מתכונים לתשעה באב תוספות

תבשיל עדשים כתומות ובטטה

29 ספטמבר 2013
(Visited 17,015 times, 1 visits today)
תבשיל עדשים כתומות ובטטה

תבשיל עדשים כתומות ובטטה

אני אוהבת לבשל בטטות על האש עם רוטב נפלא. לא השתמשתי רק בבטטות, אלא הוספתי עדשים אדומות וגם טחינה — הכל מתבשל ביחד ברוטב טעים. מתאים להגיש ליד אורז או בורגול שסופגים את הרוטב של הבטטות.
לפעמים אני נוהגת לאכול ישר מהסיר — הבטטות רכות, העדשים מתמוססות ברוטב והטחינה נותנת את הטעם שלה.
תוספת מומלצת בחום לארוחת צהריים.

3 מנות

מרכיבים:

600 ג' בטטה (בטטה גדולה) חתוכה לקוביות קטנות
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
בצל חתוך לקוביות קטנות
3 כפות עדשים אדומות / כתומות
כפית טחינה גולמית
2 כוסות מים
כפית רסק עגבניות
כפית סוכר / סילאן

תבלינים:
כפית פפריקה מרוקאית
3/4 כפית פלפל שחור
3/4 כפית כמון
3/4 כפית מלח
3/4 כף א. מרק
פלפל שחור גרוס
כפית מלח

הכנות:

1. לחמם מחבת רחבה עם 4 – 5 כפות שמן לטגן את הירקות כ 10 דקות מידי פעם לערבב.

2. להוסיף את שאר המצרכים כולל התבלינים להרתיח לכסות להנמיך קצת את האש ולבשל כ 30 דקות לקראת הסוף לבדוק טעמים והבטטות אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות.

For the recipe in English:
Sweet Potato Lentil Stew

תבשיל עדשים כתומות ובטטהתבשיל עדשים כתומות ובטטה

גולשים מכינים וממליצים:

נטע לי : "טעים בטירוף!
הסיר חוסל תוך שעה! ואנחנו רק זוג!"

הרשם
עדכן
126 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן