אורז עם כרובית מתכון מנצח
בתקופה האחרונה אני מנהלת סיפור אהבה עם אורז בסמטי, זה הגיע עד כדי כך שהילדים בודקים איתי לפני שאני אכן מכינה אורז בסמטי ולא אורז אחר הם אפילו יודעים להרגיש בהבדל.
הוספתי לאורז את אחד הדברים שאני אוהבת להתעסק איתו במטבח וזה כרובית כמובן, קצת נגיעות צ'ילי מתוק ויצא לי אורז אליפות! טעם ומרקם נהדר תוספת מעולה לכל ארוחה (תחשבו על ראש השנה)
נכון שזה בסך הכל אוכל ? אז איך זה יכול להיות שאני עדיין מתלהבת כשיוצא לי אוכל טוב ? 🙂
5 מנות
מרכיבים:
כרובית בינונית מפורקת לפרחים
2 כוסות אורז בסמטי
4 כוסות מים
3 – 4 כפות רוטב צ'ילי מתוק
2 כפיות מלח
חצי כפית פלפל שחור
הכנות:
1. לחמם תנור ל 190 מעלות ולרפד תבנית עם נייר אפייה.
2. להרתיח מים מומלחים לחלוט את פרחי הכרובית 5 ולסנן, לחתוך את הפרחים גס (פרחים קטנים) לשטח בשכבה אחת בתבנית להזליף שמן להמליח ולפלפל.
3. לאפות כ 40 דקות הפרחים מזהיבים.
4. בינתיים כשהפרחים בתנור לחמם סיר עם 3 – 4 כפות שמן להוסיף את האורז מים ומלח פלפל להרתיח לכסות להנמיך את האש לבשל 30 דקות להשאיר מכוסה 15 דקות נוספות.
5. לערבב בעדינות את האורז להוסיף את הפרחים והצ'ילי לפני ההגשה לפזר פטרוזיליה קצוצה.



