יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מתכוני פסטה מתכונים לשבועות מתכונים לתשעה באב שבועות

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

1 יולי 2012
(Visited 42,647 times, 2 visits today)
פסטה ברוטב שמנת ופטריות

פסטה ברוטב שמנת ופטריות

פסטה שמנת ופטריות קלאסית – הרוטב הכי קל ומפנק
אחרי תקופה ארוכה של התנגדות, הבת שלי גילתה לאחרונה את פטריות השמפיניון והפכה למעריצה נלהבת. היא רוצה פטריות בכל ארוחה, וזה אושר אמיתי!

לפעמים, כשיש דרישה חוזרת לאותו משהו אהוב, צריך פשוט לחזור לקלאסיקה מנצחת. לשם כך, המתכון הזה של פסטה ברוטב שמנת ופטריות הוא המנה המושלמת להכניס לרפרטואר. היא טעימה, מנחמת, ומשלבת בתוכה את המרכיב שהיא כל כך אוהבת – אבל בצורה כל כך מפנקת, שכל ארוחה מרגישה ממש כמו חגיגה קטנה. זוהי הדרך הטעימה והקלה להכין פסטה ברוטב שמנת ופטריות אמיתית, ממש כמו במסעדות, מוכנה בבית תוך רגעים ספורים.

הסוד כאן הוא ברוטב, שהוא סמיך ועשיר, שמצליח לעטוף כל פסטה מבלי להיות כבד מדי. ובין אם את מכינה אותה כפינוק לשבת, או כ"תירוץ" טעים להכניס את מנת הפטריות השבועית – היא מוכנה תוך רגעים ספורים עם מצרכים פשוטים. זו קלאסיקה שתמיד כיף לחזור אליה!

2 – 3 מנות

מרכיבים:

200 ג' כל פסטה שאוהבים
2 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
25 פטריות שמפיניון פרוסות דק
2 כפיות שום כתוש
250 מ"ל שמנת לבישול (קופסא)
3/4 כף א. מרק
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
פרמזן לפני ההגשה

הכנות:

1. לחמם מחבת רחבה עם כפות שמן על אש נמוכה – בינונית. להתחיל בטיגון קוביות הבצל עד שהן מזהיבות קלות. זהירות, זה הריח שמתחיל למשוך את כולם למטבח. להוסיף את הפטריות הפרוסות ולטגן עוד דקות, תוך כדי ערבוב מדי פעם.

2. להוסיף את השום הכתוש, התבלינים (מלח, פלפל שחור, ומעט אגוז מוסקט, אם אוהבים) ואת השמנת לבישול. אם הרוטב נראה סמיך מדי ואתם רוצים מרקם קצת יותר דליל, אפשר להוסיף מעט חלב.

3. לבשל את הרוטב מספר דקות על אש נמוכה – בינונית. בינתיים, להכין את הפסטה לפי ההוראות על האריזה. לסנן את הפסטה ולהוסיף אותה ישר אל רוטב השמנת.

4. לערבב היטב במשך דקה אחת בלבד, כדי שהפסטה תספוג את כל הטעמים המופלאים. להוריד מיד מהאש.

5. לקצוץ דק עירית או פטרוזיליה טרייה ולפזר מעל, בנדיבות, לפני ההגשה. לא לשכוח לגרד מעט פרמזן!

טיפ:
להוסיף מי בישול: להוסיף 3 – 4 כפות ממי הבישול ששמרתם. העמילן שבמים יעזור לקשור ולהסמיך את הרוטב וליצור לו מרקם קרמי מושלם ש"נדבק" לפסטה.

For the recipe in English:
Creamy Mushroom Pasta

פסטה ברוטב שמנת ופטריותפסטה ברוטב שמנת ופטריות

הרשם
עדכן
134 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן