ברוקולי וכרובית בתנור
אם יש דבר אחד שאני באמת מקפידה עליו בארוחות שישי, זה שיהיו ירקות והרבה. אני מסוגלת לרדת על תבנית שלמה לבד עוד לפני שהארוחה בכלל מתחילה. זה מסוג הדברים שפשוט אי אפשר להפסיק לנשנש.
היופי הוא שבמינימום שמן מקבלים תוספת מעולה שכיף לאכול. זה לא מכביד על הבטן ואפשר לאכול מזה המון בלי רגשות אשם. אני תמיד הולכת כאן על הטעם הטבעי של הירקות. בלי תבלינים מיותרים ובלי התחכמויות – האפייה פשוט מוציאה מהם את כל הטוב והמתיקות שלהם, וזה יוצא מושלם.
זה מרגיש ממש כמו נישנוש פריך וטעים. יש משהו בפריכות הזאת של ירק שיצא מהתנור שפשוט עושה כיף בפה. אני מוצאת את עצמי כל רגע ניגשת למטבח וגונבת עוד טעימה מהתבנית – מזל שאני תמיד מכינה כמות גדולה, אחרת לא היה נשאר שום דבר לשולחן.
4 – 5 מנות
מרכיבים:
650 ג' ברוקולי
כרובית בינונית צחורה ויפה
3 גזרים גדולים
2 זוקיני / 2 פלפלים
10 עגבניות שרי (לא חובה)
בצל גדול
שמן זית
מלח – פלפל
הכנות:
1. לפרק את הכרובית לפרחים, להרתיח סיר עם מים ולבשל את הכרובית 6-7 דקות עד ריכוך קל. להוציא את הכרובית למסננת ולתת לכל הנוזלים לצאת.
2. לחתוך את החלק התחתון של הברוקולי (הגזע העבה). אחרי שחותכים את הגזע נשאר בערך חצי קילו ברוקולי נטו. את הברוקולי לחתוך לפרחים קטנים ונוחים, ואת הגזעים הדקים של הפרחים להשאיר מחוברים. לסיר של הכרובית להכניס את הברוקולי, לבשל 5 דקות ולסנן.
3. לחמם תנור ל-180 מעלות מראש.
4. את הגזר והפלפלים לחתוך למקלות, בצל לחתוך לחצי ולפרוס לפרוסות. להעביר הכל לתבנית גדולה, מעל לפזר את פרחי הכרובית המבושלים למחצה, להזליף שמן זית בנדיבות, לפזר מלח ופלפל לפי הטעם, להכניס לתנור ולאפות כ-30 דקות עד תחילת הזהבה.
5. להוסיף לתבנית את פרחי הברוקולי (שנכנסים מאוחר יותר כדי שלא יישרפו), להזליף עוד קצת שמן ומלח מעל הכל ולהמשיך לאפות עוד כ-25 דקות עד שכל הירקות פריכים ושחומים. לסדר יפה בצלחת הגשה ולהגיש חם.
— ✨ —
הצעת הגשה:
אני תמיד אומרת שהדברים הכי פשוטים הם אלו שגונבים את ההצגה בסוף. אני מניחה את הצלחת המרכזית הזו על השולחן ושמה לידה קערה קטנה של טחינה טובה או מטבל שמנת מהמם!. זהו, לא צריך יותר מזה. זה הנישנוש הכי כיפי שיש, כזה שפשוט חוטפים עם הידיים תוך כדי דיבור.
הכנה מראש:
הדרך הכי נוחה היא לחתוך ולבשל את הכרובית והברוקולי מוקדם יותר, ולשמור אותם במקרר בקופסה סגורה. כשמגיע רגע האמת, רק נשאר לסדר הכל בתבנית ולהכניס לתנור. אם הירקות כבר נאפו והתקררו, כמה דקות בתנור חם מאוד יחזירו להם את הפריכות.





