תבשיל עוף עם כרובית
רוטב מעלף עד כדי כך שאביב לא הפסיק להחמיא ואפילו אכל את הירקות וביקש עוד כן רוטב נפלא עם כנפיים רכות והמון ירקות, שישי בבוקר אני מעלה את הסיר על הכיריים ונותנת לו להתבשל בסבלנות.
זה המעדן של שבת עם מבחר ירקות וכרובית פריכה ולכל אלה שרק טועמים מהסיר תשאירו משהו לאחרים 🙂
מרכיבים:
בצל חתוך לקוביות קטנות
קילו כנפיים חצויות / 10 שוקיים
2 שיני שום קצוצות
כרובית קטנה מפורקת לפרחים בינוניים
כוס אפונה וגזר (קפואים) / בטטה / 2 גזרים / 2 תפוחי אדמה
2 כוסות מים
פלפל חריף חתוך קטן
כף רסק עגבניות
כפית סוכר
תבלינים:
3/4 כף פפריקה מתוקה
3/4 כף א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. להרתיח סיר עם מים מומלחים לחלוט את פרחי הכרובית 5 דקות ולסנן.
2. לחמם סיר רחב עם 4 כפות שמן לטגן את הבצל והשום עד שמזהיב קלות, מעל לסדר את הכנפיים להוסיף רסק, פלפל חריף, מים, סוכר ותבלינים לכסות ולבשל 30 דקות.
3. לחתוך את הירקות לקוביות קטנות להוסיף לסיר יחד עם פרחי הכרובית לנער בעדינות לכסות ולבשל 30 דקות.
For the recipe in English:
Easy chicken and cauliflower recipe


גולשים מכינים וממליצים:
מירי : "וואהווו נחטףףף!!
יצא טעים מאוד!
תודה ניקי!"


