לחמניות מתוקות
לחמניות ביתיות פשוטות וטעימות בטירוף. אני מוסיפה — הן יפהפיות, רכות וזהובות. זה המתכון שמשדרג לי כל ארוחה. ברגע שאני מגישה את הלחמניות לשולחן עם מגוון סלטים ומטבלים אני מקבלת חיוכים מפה ועד הודעה חדשה.
אפשר להכין אותן מראש ולהקפיא, ככה שתמיד יהיו לחמניות זמינות לאכול. חימום קל במיקרו וזה כאילו הרגע הן יצאו מהתנור. טיפ נוסף — הן נפלאות לכריכים לבית הספר או לאירוח. ממליצה להכין הרבה, הן נחטפות!
10 לחמניות
מרכיבים:
500 ג' קמח (3 כוסות + כף נוספת)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
2 כפיות מלח שטוחות
80 ג' סוכר (4 כפות)
240 מ"ל מים חמימים (כוס)
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
חלמון (צהוב)
ביצה שלמה
ביצה טרופה להברשה
שומשום
הכנות:
1. לשים את הקמח, שמרים והסוכר בקערת המיקסר ולערבב קלות. להוסיף את שאר המצרכים ובעזרת המגל לעבד את המצרכים לבצק חלק ורך. לאסוף את הבצק לכדור, לכסות ולהתפיח כשעתיים.
2. להוריד נפח ולחלק את הבצק ל-10 חתיכות. מכאן אפשר לעשות כל צורה שרוצים — לחמניות קלועות, לחמניות קשר או לחמניות עגולות.
3. להתפיח כ-20 דקות. בינתיים לחמם תנור ל-180 מעלות, להבריש את הלחמניות עם ביצה טרופה ולפזר שומשום.
4. לאפות כ-25 דקות.
For the recipe in English:
Basic Sweet Buns Recipe



גולשים מכינים וממליצים:
אבישג : "אין דברים כאלה! הן נראות כמו ממאפיה. המתכונים שלך אליפות אחד אחד. תודה תודה ושוב תודה."


