פשטידת מנגולד ותפוחי אדמה
פשטידה יפהפייה לאירוח. יש כאן טעמים טובים של תפוחי האדמה והמנגולד. תראו איזה יפה הפשטידה יוצאת. מה שהכי כיף בפשטידה הזאת זה שהיא פרווה — היא מתאימה לכל הארוחות. יצא לי לאכול אותה בצהריים ואפילו בערב.
אני מכינה אותה יום מראש, היא רק משתבחת. מנגולד בפשטידה זה קסם — הירק הזה נותן כל כך הרבה טעם. אתם יודעים משהו? אני לא מבשלת את המנגולד מראש, אני מוסיפה לקערה כמו שהוא.
כל מה שצריך זה קערה אחת, כף, לערבב ולתנור — כלום עבודה לפשטידת מנגולד נהדרת.
אלפי גולשים מכינים אותה בראש השנה.
אינגליש קייק / תבנית קוגלהוף
מרכיבים:
חבילת עלי מנגולד (עלים גדולים)
2 תפוח אדמה בינוניים מגורדים וסחוטים
בטטה בינונית מגורדת
3 ביצים
בצל בינוני חתוך קטן
1/4 צרור פטרוזיליה קצוצה
2 כפות שמן לבלילה
100 ג' קמח (3/4 כוס)
חצי כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל-180 מעלות ולשמן את התבנית.
2. לחמם מחבת על אש בינונית עם 2 כפות שמן. לטגן את הבצל עד הזהבה ולהעביר לקערה. אני משתמשת רק בחלק הירוק של המנגולד. (זה יוצא כ-150 ג') לקצוץ ולצרף לבצל.
3. להוסיף את שאר המצרכים ולערבב לתערובת אחידה.
4. להעביר לתבנית, לשטח באופן שווה ולאפות כ-45 דקות.
For the recipe in English:
Chard and Potato Casserole





