לחמניות כוסמין נפלאות
לפתוח את הבוקר או להכין לחמניות חמות לארוחת ערב זה פינוק אבל איזה פינוק נהדר והבצק הזה חלום של בצק שמרים, יש לא מעט מתכוני לחמניות באתר כולם טובם אבל המתכון הזה עולם אחר.
בצק שמרים מקמח כוסמין מלא שקל לעבוד איתו והלחמניות יוצאות נפלא, מכירים את הלחמניות התפוחות במאפייה אלו שמריחות נהדר ורק עושה חשק לשלוח יד ולאכול.
רגע רגע זה בדיוק המתכון הזה להכין לחמניות כוסמין בבית ולהתענג, אני מכינה אותן גדולות והמילוי כיד הדמיון הטובה רק תכינו הן מעולות.
12 לחמניות
מרכיבים:
250 ג' קמח כוסמין (2 כוסות)
300 ג' קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות)
11 ג' שמרים יבשים (כף)
כף גדושה סוכר
חצי כף מלח
100 מ"ל שמן (קצת יותר משליש כוס)
300 מ"ל מים פושרים (כוס ורבע)
ביצה טרופה להברשה
שומשום
הכנות:
1. בקערת המיקסר לשים את הקמח שמרים סוכר מלח ולערבב מעט, להוסיף את שאר המצרכים בעזרת המגל לעבד במהירות נמוכה במשך מספר דקות הבצק יוצא קצת דביק.
2. לאסוף את הבצק לכדור לכסות ולהתפיח כשעה להוריד נפח ולהתפיח עוד שעה.
3. להוריד נפח לחלק את הבצק ל 12 חלקים לרדד לאליפסה מאורכת ולגלגל לגליל באורך 45 – 50 ס"מ.
4. אחרי שכל הגלילים מוכנים להכין לחמנית קשר – שבלול אפשר מלכתחילה להכין כדורים.
5. לכסות את הלחמניות ולהתפיח 20 דקות, לחמם תנור ל 180 מעלות לטרוף ביצה לאפות כ 20 – 25 דקות.





גולשים מכינים וממליצים:
רינת : "הכנתי עכשיו
יצא מדהים!!!!"


