יש לניקי אפליקציה מהממת עם המון מתכונים - מוזמנים להוריד

לחצו כאן

אוכל לילדים אירוח חלבי מתכונים ארוחות ערב קלות מאפים מאפים מלוחים מתכוני ירקות - צמחוני מתכונים לשבועות מתכונים לתשעה באב מתכונים מהירים וקלים מתכונים קלים עם חלבון נישנושים טעימים שבועות

מאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנור

10 אוגוסט 2016
(Visited 29,293 times, 1 visits today)
מאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנור

מאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנור

המתכון שסוגר את פינת ארוחת הערב – מוכן במחבת או בתנור!
אם יש משהו שאני אוהבת בבית זאת ארוחת ערב שמצליחה לסגור את הפינה בצ'יק, ועדיין מרגישה כמו פינוק אמיתי. מאפה טונה וגבינות בבצק שמרים רך ונהדר הוא בדיוק כזה. הוא פשוט, משביע, והכי חשוב: נותן פייט ראוי לכל מאפייה!

כשאני מחפשת פתרון קל ומהיר, שיספק את הילדים ויגרום לכל המשפחה להתפנק, אני תמיד חוזרת למאפה טונה וגבינות הזה.

המילוי של המאפה הזה קלאסי, עשיר וריחני: טונה עסיסית שמתערבבת עם גבינה צהובה נמסה, נגיעת בצל ופלפל שנותנים ביס מושלם, וכל זה בתוך בצק שמרים רך.

בין אם תבחרו לאפות אותו בתנור (לאוהבי הפריכות), או להכין במהירות על מחבת (לימים שבהם "אני רעב/ה!" נאמר כבר לפני חצי שעה), הוא הולך להיעלם מהשולחן במהירות שיא. תתכוננו לשבחים, וגם לריבים קטנים על החתיכה האחרונה.

6 יחידות

מרכיבים:

300 ג' קמח רגיל (2 כוסות + 2 כפות נוספות)
חצי כף שמרים יבשים
3/4 כף סוכר
כפית מלח
60 מ"ל שמן (רבע כוס)
160 מ"ל מים פושרים (פחות משלושת רבעי כוס)

מילוי:
קופסת טונה 160 ג' מסוננת (קטנה)
בצל בינוני חתוך לקוביות קטנות
חצי כוס גבינה צהובה מגורדת (לא חובה אפשר להוסיף קופסת טונה נוספת)
פלפל אדום גדול / פלפל חריף חתוך לקוביות קטנות (לפיקנטיות)
כפית שום כתוש
כפית קטשופ
כפית דבש
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח

הכנות:

1. לבצק: לשים את הקמח, השמרים והסוכר בקערת המיקסר. לערבב קלות ולהוסיף את המלח. להוסיף את השמן והמים. בעזרת וו הלישה, לעבד במהירות נמוכה לבצק אחיד, רך וחלק.

2. לאסוף את הבצק לכדור, להניח בקערה משומנת ולהתפיח כ-30 דקות. בימים קרים במיוחד, להתפיח לפחות שעה (אני סבלנית).

3. למילוי: בינתיים, כשהבצק תופח לאיטו, להכין את המילוי: לחמם מחבת על אש בינונית עם 2 – 3 כפות שמן. לטגן את קוביות הבצל והפלפל עד הזהבה ולהעביר לקערה. להוסיף את הטונה המפוררת, השום, הגבינה הצהובה, הדבש והקטשופ. להמליח ולפלפל ולערבב לתערובת אחידה.

4. לחלק את הבצק ל-6 כדורים ולרדד כל כדור למלבן בגודל 16×17 ס"מ. בחלק העליון של המלבן לשים כף גדושה מהמילוי ולשטח לשכבה אחידה.

5. לקפל את החלק התחתון מעל המילוי ולהדק היטב בדפנות (כדי שלא יברח לנו כל הטוב).

6. אפשרות מחבת: לחמם מחבת רחבה על אש קצת יותר מבינונית עם 4 – 5 כפות שמן (מחבת פסים נותנת פסים יפים וזהובים). לטגן עד הזהבה יפה, להפוך ולטגן עד שמזהיב מכל הצדדים.

7. אפשרות אפייה: לחמם תנור ל-180 מעלות. לפני שמקפלים את הבצק, להבריש את הדפנות בביצה. לקפל, להבריש שוב בביצה ולפזר שומשום. זה מזכיר כיסון ענק ומפנק.

8. לאפות כ-25 – 30 דקות, או עד שמזהיב.

9. לחתוך באמצע (לא לשכוח לצלם לפני!), ולטרוף. זה נהדר עם ירקות טריים וסוגר את הפינה של ארוחת הערב בסטייל.

For the recipe in English:
Tuna and Cheese Pockets: Pan Fried or Baked Recipe

מאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנורמאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנורמאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנורמאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנורמאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנורמאפה טונה וגבינות: נהדר במחבת או אפוי בתנור

גולשים מכינים וממליצים:

מיכל : "ניקי מדהימה! לא האמנתי שטונה יכולה לצאת כל כך טעים! המתכונים שלך כל כך כייפים, קלילים והכי חשוב: ט-ע-י-מ-י-ם!!!! אלפי תודות!"

מירב : "הצלחה מסחררת
הכנתי אתמול ונחטף
טעים ברמות
הבצק קל לעבודה וממש טעים"

רייצ'ל : "אני חוזרת לעדכן שפשוט טרפו הכל!!"

הרשם
עדכן
74 תגובות
החדש ביותר
הישן ביותר
Inline Feedbacks
הצג את כל התגובות
דילוג לתוכן