פשטידת תרד וגבינות
לא צריך המון מתכונים של פשטידות צריך מתכון לפשטידה אחת טובה שתסגור את ארוחת הערב מתכון בסיסי שכל אחד יכול להכין עם מצרכים שיש בכל בית, אני משתפת אתכם במתכון שהוא באנקר הימור בטוח שאי אפשר לפשל איתו.
בלי בצק אין צורך בתחתית צריך קערה כף ומחבת וקחו 10 דקות על השעון אני כבר ממליצה להדליק את התנור, הכנתי אותה בשעות אחר הצהריים לארוחת ערב והריחות טיילו בבית המטבח הריח כאילו פתחתי מאפייה.
תוציאו גבינות טובות סלט ירקות קצוץ דק פרוסה יפה של פשטידה זה הכי פינוק בעולם בריא טעים ומזין.
אינגליש קייק
מרכיבים:
בצל בינוני חתוך קטן
4 – 5 כפות שמן קנולה
30 ג' חמאה
2 ביצים
חבילת תרד טרי 300 ג'
100 ג' קמח (3/4 כוס)
כוס גבינה צהובה מגורדת
כוס גבינת פרמזן מגורדת
שמנת לבישול, קוטג', גבינה לבנה (מה שיש 250 ג')
3/4 כפית א. אפייה
שליש כפית פלפל שחור
כפית מלח
הכנות:
1. לחמם מחבת עם שמן וחמאה לטגן את הבצל עד שהוא מזהיב קלות ולהוריד מהאש.
2. להרתיח סיר עם מים מומלחים לחלוט את התרד כ 5 – 6 דקות לסנן לקרר ולסחוט טוב שכל המים יצאו החוצה ולחתוך קטן.
3. לחמם תנור ל 180.
4. בקערה לערבב את כל המצרכים כולל הבצל והתרד להעביר לתבנית לשטח באופן שווה לאפות כ 30 – 40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.


גולשים מכינים וממליצים:
מרי : "הפשטידה הכי להיט אצלנו בבית. תמיד הצלחה. אני מכינה אותה גם כשאנחנו מארחים וגם כמאפינס לארוחות ערב שלנו. שולחת אותה כמאפינס לארוחת עשר של הילדים. ללקק את האצבעות!
ואני רגועה שזאת מנה שיש בה ברזל וחלבון בכמות נאה"
מרי : "זאת פשוט פשטידה של אליפות. אני מכינה אותה כמעט בכל אירוע, והפשטידה קוצרת מחמאות. היא מככבת גם בארוחות ערב בבית. צריכת התרד עלתה פלאים ואני שולחת לפעמים גם כמאפינס לארוחות העשר של הילדים. בקיצור – תודה!"


