סלט עדשים ירוקות - הכי ישראלי שיש
מבחינתי זה הסלט הכי ישראלי שיש. אני אוהבת טעמים חזקים — שירגישו את מיץ הלימון, את הפלפל השחור העוקץ, את החומץ שנותן חמיצות ואת השמן שנותן את העסיסיות. אני שמה המון ירקות, כמעט כל מה שיש לי במקרר כדי שיהיה צבעוני ועשיר.
הסוד של הסלט הזה הוא בעצם עדשים — הן נותנות מרקם נהדר, מוסיפות פריכות לסלט ויחד עם הירקות והרוטב המדהים זאת חגיגה של טעמים. זה מתאים לכל ארוחה בשרית וחלבית. כל פעם שבא לי לנשנש משהו בריא ומזין אני הולכת על הסלט הזה.
5 מנות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים ירוקות / שחורות
2 מלפפונים גדולים
2 פלפלים אדומים
בצל בינוני
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
20 עגבניות שרי חצויות
רוטב:
מיץ מחצי לימון אפילו קצת יותר
5 – 6 כפות חומץ
4 כפות שמן
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. להשרות את העדשים כשעה, כלומר לכסות במים וקצת יותר. להרתיח סיר עם מים + כפית מלח, לסנן את העדשים ולבשל כ-20 דקות כשהסיר מכוסה על אש בינונית. העדשים אמורות להיות רכות אבל לא מתפרקות.
2. לערבב את הירקות, להוסיף את העדשים ולתבל. מומלץ לבדוק ולאזן טעמים.
For the recipe in English:
Lentil Salad {Easy & Healthy}




