מרק תרד ובטטה
מרק חורפי עשיר וטעים ואפילו בריא יש כאן שילוב טעמים נהדר של תרד בטטה וגזר, נראה מרק מושקע אבל ממש לא לקח לי מספר דקות והסיר עלה על האש, תראו איזה צבע מהמם נותן התרד.
מרק סופר מזין וטעים ובימים הקרים של החורף לא צריך שום דבר אחר.
3 מנות
מרכיבים:
300 ג' תרד טרי שטוף היטב וחתוך קטן
בצל גדול חתוך לקוביות קטנות
בטטה גדולה מקולפת
גזר גדול מקולף
ליטר וחצי מים (6 כוסות)
2 כפיות שום כתוש
מעט אגוז מוסקט
2 כפות א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הירקות לקוביות בינוניות לחמם סיר עם 3 כפות שמן לטגן את הירקות כ 5 דקות תוך כדי ערבוב.
2. להוסיף מים תבלינים, אגוז מוסקט להרתיח להוסיף את התרד לבשל כשעה על אש בינונית מכוסה, לטחון את הירקות למרק סמיך וחלק.
3. לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.




