פטריות עם בצל מתכון מהמם!
יש לכם 10 דקות? פגשתי את המתכון הזה באירוע — הגישו ערימת פטריות ובצל בצלחת גדולה וזה נראה פגז. אני לא היחידה שחשבתי ככה. הייתה אפילו צורת הגשה מיוחדת ששבתה את ליבי.
במרכז הגישו את הפטריות והבצל ובצדדים היו תוספות: אורז, פירה ובורגול. היו אפילו חומוס, פיתות וסלט ירקות.
ככה אוכלים — לשים בצלחת את מה שאוהבים ומעל כמות נדיבה מהבצל והפטריות.
עוד אפשרות — לשים בפיתה עם חומוס פטריות ובצל ולסיים עם סלט ירקות. מתכון פשוט שפוגע בדיוק במקום הנכון.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
400 ג' פטריות שמפיניון (כ 30 יחידות פטריות)
2 בצלים חתוכים לרבעים ופרוסים דק
חצי כוס מים קצת יותר
כף רוטב צ'ילי מתוק
כפית פפריקה מתוקה
שליש כפית כורכום
3/4 כף א. מרק
חצי כפית פלפל שחור
חצי כפית מלח
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
הכנות:
1. פטריות גדולות לחתוך לרבעים, בינוניות לחצי והקטנות להשאיר כמו שהן. לחמם מחבת עם 4 – 5 כפות שמן ולטגן את הבצל עד שמזהיב. להוסיף את הפטריות ולטגן עוד כ-2 – 3 דקות.
2. להוסיף את שאר המצרכים עוד שתי דקות על האש, לבדוק טעמים ולהוריד מהאש.
3. בהגשה לפזר פטרוזיליה קצוצה.
For the recipe in English:
Sauteed Mushrooms and Onions



