מרק עגבניות וקינואה
חורף קר וגשום, לפעמים נדמה שהקור חודר לכל מקום, והדבר היחיד שאני מפנטזת עליו מהבוקר זה מרק סמיך עם המון ירקות. לא שכחתי את הקינואה שמסמיכה את המרק כמעט כמו נזיד.
הגעתי הביתה, לקח לי 10 דקות והמרק עלה על האש. אני חושבת שהכנסתי פנימה את כל מה שהיה לי במקרר: קישואים, גזרים, בצל כרישה, העיקר שיצא סמיך — קבלו מרק שכולו בריאות.
3 – 4 מנות
מרכיבים:
5 עגבניות גדולות בשלות ורכות חתוכות קטן
קישוא גדול חתוך לקוביות קטנות
סלרי בערך חצי כוס הכוונה לגזע חתוך קטן
2 גזרים חתוכים לקוביות קטנות
כרישה חתוכה לקוביות קטנות
בצל חתוך לקוביות
2 שיני שום קצוצות
ליטר וחצי מים (6 כוסות)
כף רסק עגבניות
3 כפות קינואה
תבלינים:
כף פפריקה מרוקאית
כפית סוכר
2 כפות א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
3/4 כפית מלח
הכנות:
1. לחמם סיר עם 4 – 5 כפות שמן להוסיף את הירקות (חוץ מהעגבניות) ולטגן כ 5 דקות, להוסיף את העגבניות ושאר המצרכים כולל התבלינים.
2. להרתיח להנמיך את האש לבינונית לכסות ולבשל כ 30 דקות מכוסה, בינתיים להשרות את הקינואה כ 30 דקות.
4. לסנן להוסיף את הקינואה ולבשל עוד 20 דקות.
For the recipe in English:
Tomato Quinoa Soup Recipe


גולשים מכינים וממליצים:
רחל : "הי ניקי, המרק משובח!! הנכדים אהבו מאד. מאמצת בחום!!"
רחלי : "טעים. טעים. טעים."


