איך מכינים סלט ירוק מנצח - מבחר טיפים
חג שבועות זאת התקופה הכי בשנה שכולם רוצים להכין סלט ירוק מנצח ואם נודה על האמת כל אירוח חלבי או לא נופל וקם על סלטים טובים ואין אירוח בלי סלט ירוק מנצח עם הפתעות (החלק הכי כיפי).
אני אפתיע אתכם אני לא נותנת מתכון אבל פירטתי כמה שיותר איך מכינים סלט חסה מנצח עם המון טיפים שימושיים שכדאי לקרוא, התחלתי מהבסיס של עלי החסה ועד התוספות הטעימות ולא שכחתי את ההפתעות.
להכין סלט זה מאוד פשוט אבל להחליט מה נכנס אל הסלט זה כבר יותר מסובך וכאן אני מגיעה לעזרה עם טיפים ורעיונות וגם רוטב טוב לסלט, מומלץ לקרוא בסבלנות.
הכנות:
1. מאוד פשוט להכין סלט ירוק כל העניין זה להשקיע במצרכים טובים מה שיגרום לסלט להיות הרבה יותר טעים, למשל מבחר חסות יתן מרקמים שונים וצבעים שונים חשוב להקפיד על חסות טריות עם צבע שונים (ירוק / סגול / אדום) וללא כתמים ולא חסה ששכבה במקרר ואיבדה את הפריכות שלה.
2. מומלץ לשטוף את העלים של החסה היטב במים קרים ולייבש טוב, חסה רטובה תדלל את הרוטב וגם תיהיה פחות פריכה, שיטה שאני אוהבת להשתמש אני מכינה מראש מגבת יבשה על השיש ומניחה מעל על עלי החסה ומייבשת.
3. סוגי חסות מומלצות לסלט ירוק, מסולסלת סלנובה, עליי בייבי, אייסברג או כל חסה שאוהבים.
4. לא חותכים את עלי החסה עם סכין אלא קורעים בידיים כן כמו פעם כי הסכין עלול לגרום לקצוות החסה להשחים מהר יותר.
5. רוצים לעשות רושם ?
אל תסתפקו רק בעלי חסה לכו עד הסוף זה אומר להוסיף עוד ירקות שיתנו טעם וימשכו את העין כמו מלפפון ועגבניות שרי בשביל הרעננות, גזר חתוך לגפרורים, בצל סגול נותן פריכות נהדרת, טונה, ביצים קשות חתוכות לרבעים או פרוסות דק לקבלת חלבון, פרוסות אבוקדו, עגבניות מגי, רצועות בטטה.
6. פירות עונתיים נותנים טוויסט מעניין לסלט ענבים, פלחי תפוז, תפוח פרוס דק, עגבניות תמר, נקטרינה, אפרסמון, אגס, שזיף, רימונים, פטריות שמפיניון פרוסות דק, פלפלים מיני.
7. מה עם הפתעות שזה הדבר הכי כיף בסלט לשחק עם מרקמים שונים:
צימוקים, חמוציות, אגוזי מלך, פקאנים, פיסטוקים אגוזי קשיו, גרעיני חמניה.
8. תוספת גבינות:
גבינת פטה, צפתית, בולגרית, כדורי מוצרלה קטנים, פרמזן מגורדת דק, גבינת סנט מור, רוקפור, גבינת עיזים.
9. הטיפ הכי טוב לרוטב לסלט זה להכין בבית ולא לקנות, בריא טעים מזין ללא חומרים משמרים, רוטב ויניגרט זה הבסיס לרוטב לסלט והוא גם מחשב הרוטב הכי טוב. בעיקרון שמן זית, חרדל, חומץ בלסמי, שום כתוש דבש ומלח פלפל.
10. בניגוד לסלט שאי אפשר להכין מראש רוטב ויניגרט בהחלט אפשרי ואפילו מומלץ, טיפ: לא שמים את כל הרוטב בסלט כשמתבלים אלא חלק הוא אמור לעטוף את העלים ולא להטביע אותם ברוטב, לטעום ואז להחליט האם להוסיף עוד.
11. לא מכינים סלט מראש אלא לפני ההגשה והרוטב רק ברגע האחרון כדי שהעלים ישמרו עד הרגע האחרון על הרעננות שלהם.
12. יש כאלה שמגישים את הרוטב בצד כדי לאפשר למי שאוכל לתבל לבד.
13. רוצים להפוך לארוחת צהריים ? רצועות חזה עוף מעל ואתם מסודרים.
רוטב ויניגרט חרדל ודבש עם המרכיב הסודי
בסך הכל דקה הכנה לשקשק טוב ולהוסיף לסלט רק תתכוננו לקבל הרבה מחמאות.


