סלט חצילים ברוטב עגבניות
איך מכינים את הסלט חצילים האהוב עליי אבל בלי כמויות של שמן ? באופן קבוע אני מחזיקה סלט חצילים במקרר הוא נהדר קר, בטמ"פ החדר אבל יש לי בעיה עם טיגון החצילים שצריכים הרבה שמן אז מה עושים ?
מצאתי פתרון מעולה שעובד כמו קסם עם קצת שמן, אני קולה את פרוסות החציל בטוסטר החציל מקבל חום חזק ולא מצריך הרבה שמן וכל העניין לוקח לי 10 דקות. איך זה יכול להיות ? נסו לאוהבי החצילים זה פתרון קסם להכנת חצילים.
איזה טעמים טובים הכנסתי לסלט שום, עגבניות, פלפל חריף כל ביס הפה מתפוצץ מטעמים אני כל כך אוהבת את החריף לא יכולתי להתאפק העמסתי על פרוסת חלה והרוטב נספג והביס אין דברים כאלה.
מאז שהתחלתי להכין אותו לא מפסיקים לבקש ממני את המתכון זהו את כולם אני שולחת לכאן.
4 מנות
מרכיבים:
2 חצילים מבריקים ויפים חתוכים לפרוסות בעובי 5 ס"מ
4 עגבניות חתוכות לקוביות קטנות
5 שיני שום פרוסות
כף רסק עגבניות
פלפל שושקה חתוך לקוביות
גמבה חתוכה לקוביות
פלפל חריף חתוך קטן
כוס מים
תבלינים:
כפית סוכר
כפית גדושה פפריקה מרוקאית
כפית שטוחה כמון
חצי כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
3/4 כף א. מרק
הכנות:
1. להזליף קצת שמן על הפרוסות חציל להפוך להזליף שוב ולתבל עם מלח לסדר בטוסטר לחיצה מסיבי על נייר אפייה לסגור ולאפות על עוצמה גבוהה 10 דקות לכבות ולהשאיר עוד 10 דקות נוספות.
אפשרות נוספת:
* לחמם תנור ל 180 מעלות להכין תבנית עם נייר אפייה לסדר את פרוסות החצילים להבריש עם שמן ולהמליח לאפות כ 50 דקות.
2. בינתיים כשהפרוסות נאפות לטגן את פרוסות השום להוסיף את הפלפלים להמשיך לטגן להוסיף את העגבניות תבלינים וחצי כוס מים לבשל מספר דקות ולערבב מידי פעם.
3. לחתוך את פרוסות החצילים לקוביות להוסיף לסיר יחד עם שארית המים לבשל עוד כ 20 דקות לערבב מידי פעם ולבדוק טעמים.
*אפשר לטגן את החציל חתוך לקוביות לפני הוספת השום.




