מרק ערמונים עשיר: מתכון קלאסי למרק חורף מחמם
פשוט להכנה וטעים בטירוף
מרק ערמונים עשיר הוא הפינוק האולטימטיבי לחורף. זה מרק שבמבט ראשון נשמע מתוחכם, אבל האמת? הוא קל להכנה ונותן הרגשה של נחמה בקערה. את לא זקוקה לאירוע מיוחד כדי להכין אותו, מספיק יום קר או סתם חשק למשהו שונה וטעים.
היתרון הגדול בערמונים הוא שהם מעניקים למרק מרקם טבעי, סמיך ונהדר, ומכניסים מתיקות אגוזית עדינה. כשהם משתלבים עם הבסיס של הבצל והשמנת (או הקצפת הצמחית, לבחירתך), מתקבל טעם שהוא גם עמוק וגם מפנק בטירוף. המרקם שלו סמיך ועשיר, וכל כף ממנו מחממת את הגוף ואת הנשמה
4 מנות
מרכיבים:
200 ג' ערמונים בוואקום (2 שקיות)
בצל גדול
200 ג' דלעת / בטטה
3 גזרים
4 שיני שום
בטטה בינונית
6 כוסות מים
תבלינים:
2 כפות א. מרק
3/4 כפית פלפל שחור
מעט אגוז מוסקט
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחתוך את הירקות גס. לחמם סיר עם 3-4 כפות שמן להוסיף את הירקות החתוכים (בצל, דלעת, גזר, שום) ולטגן אותם תוך ערבוב מדי פעם במשך 5-7 דקות, עד שהירקות מקבלים גוון זהוב קל מכל הכיוונים.
2. להוסיף את הערמונים, המים, המלח, הפלפל ושאר התבלינים. להביא את המרק לרתיחה חזקה, לכסות את הסיר, להנמיך את האש לבינונית-נמוכה ולבשל במשך 40-50 דקות, עד שכל הירקות והערמונים רכים לחלוטין.
3. לכבות את האש, ובעזרת בלנדר מוט או בלנדר רגיל לטחון את המרק למרקם קרמי וחלק. להדליק מחדש את האש, לבשל על אש נמוכה עוד 2-3 דקות, לבחון טעמים ולתקן תיבול במידת הצורך.
4. למזוג את המרק לקעריות, לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה ולהגיש חם.
💡 פינת ה"למה לא?" (טיפים והומור)
- למה לא לשדרג עם חלב קוקוס? אם בא לכם מרק פרווה שיהיה סמיך ועשיר לא פחות משמנת, פשוט הוסיפו חצי כוס חלב קוקוס מרוכז לאחר הטחינה. זה מוסיף מתיקות וסמיכות נהדרת למרק.
- למה לא להסמיך עם בורגול? אם המרקם מעט דליל מדי לטעמך לאחר הבישול הראשוני, אפשר להוסיף 2 כפות בורגול עבה לאחר 30 דקות בישול. הבורגול יספוג נוזלים ויוסיף סמיכות טבעית.
- למה לא לזרוק פטריות? הוספת חופן פטריות מיובשות (כמו פורצ'יני, מושרות במים רותחים) לשלב הבישול, מעניקה למרק טעם עשיר ומחזקת את טעם האדמה של הערמונים.
- למה לא ללכת על קלייה מראש? אם יש לכם זמן, קלו את הערמונים (ואפילו את תפוחי האדמה) בתנור עם מעט שמן זית לפני שאתם מוסיפים אותם לסיר. הקלייה מוציאה את המתיקות הטבעית ומעמיקה את הטעם (כן, זה קצת יותר כלים, אבל שווה את המאמץ!).
For the recipe in English:
omforting Chestnut Cream Soup


גולשים מכינים וממליצים:
רינת : "מרק פצצה! טעים, בריא ומשביע. נגמר אחרי ארוחה אחת ומיד רצתי לקנות מצרכים להכין ביום שלמחרת."
אולה : "אחרי ארוחת הערב ואחרי שהקטנים נרדמו, חייבת לעדכן- וואו!!! המרקים שלך מעולים וזה מרק מושלם!! אין עלייך ניקי! תודה רבה על כל האוכל הטעים שאנחנו אוכלים רק בזכותך!"
רובי : "מרק מדהים! טעים כל כך וסמיך…
הכנתי אותו תוך כדי שאשתי אומרת לי שהיא לא בטוחה שהיא אוהבת ערמונים במרק…
יצא מדהים – התלהבות מלאה מהמרק.
הכנה מהירה וגם לא לקח הרבה זמן על האש. פשוט מדהים.
תודה!!!"
בטי : "תקשיבי…אין דברים כאלה❗❗פשוט אליפות…וכלום עבודה.חוסל…"
אמה : "המרק הזה טעים בטירוף!!! מרקם מדהים וטעם של עוד! אני ממש נהנית להכין את המתכונים שלך, שדרוג לכל המשפחה!!! תודה רבה ניקי!!!!♡♡♡"


