חצילים מטוגנים
אני אוהבת חצילים מטוגנים, מבחינתי חציל עם ירקות וטחינה אין על זה בעולם והשילוב הזה כמה שהוא פשוט הוא מנצח כל כפעם מחדש. אפשר לאפות חצילים ואני אכן עושה את זה אבל לפעמים מתחשק לי לחזור לטעמים של אמא.
אמא שלי כל יום שישי מטגנת כמויות של חצילים וזה כל כך טעים, ולא משנה שאפשר לאפות היא מבחינתה נשארת עם החצילים המטוגנים של יום שישי וכולנו יורדים עליהם.
מרכיבים:
2 חצילים מאורכים יפים ומבריקים
הכנות:
1. להכין מראש צלחת עם נייר סופג.
2. לשים במחבת שמן בכמות שתכסה את התחתית, לטגן את הפרוסות משני הצדדים עד שמזהיב יפה, יש מצב שבאמצע תצטרכו להוסיף שמן. אחרי שמזהיב להניח על נייר סופג. במידה ואתם מכינים נגלה נוספת בסיום תניחו את החצילים על נייר סופג חדש.
3. אחרי חצי שעה תעבירו את החצילים לצלחת עם נייר סופג חדש מעל תניחו נייר סופג וקצת ללחוץ כדי לספוג את עודפי השמן.
אם יש לכם סבלנות תעשו את זה שוב, שימו לב כל פעם יוצא פחות שמן.
הכוונה שבסופו של דבר יהיה כמה שפחות שמן בחצילים.
4. לפזר מלח ולאכול עם פיתות חמות, ירקות טריים וטחינה.
5. אפייה: לחמם תנור ל 180 מעלות, לשמן תבנית עם נייר אפייה לסדר את פרוסות החצילים להזליף מעט שמן ולאפות כ 30 דקות.
אפשרויות נוספות:
סלט חצילים ועגבניות
פרוסות חצילים ברוטב עגבניות
נשנושי חציל
כדאי לדעת ש…
בזמנו הייתי מפזרת מלח על פרוסות החצילים וממתינה כשעה לפני שאני מתחילה להכין, הפסקתי לעשות את זה בשנים האחרונות לא נתקלתי בחציל מריר.
אפשר להכין יומיים מראש ולשמור במקרר.
For the recipe in English:
Fried Eggplant




