פלפלים קלויים בתנור
קבלו סלט קלאסי מזין ובריא לארוחת שישי או לכל ארוחת אחרת, אני בדרך כלל מכינה כמות גדולה שיהיה לכל השבוע ובדרך אני מנשנשת כל הזמן. החמיצות והחריפות קונה אותי כל פעם מחדש.
פלפלים מלאים עשירים בערכים תזונתיים וזאת הזדמנות ליהנות מסלט טעים ובריא שמתחסל במהירות.
4 מנות
מרכיבים:
10 פלפלים אדומים / שושקה
2 פלפלים חריפים
30 עגבניות שרי
3 – 4 כפות שמן זית
שן שום פרוסה דק
חצי כפית פלפל שחור
4 כפות חומץ
חצי כפית מלח
הכנות:
1. לחמם תנור ל 180- 190 מעלות.
2. לחצות את הפלפלים להוציא את הגבעול ואת הפנים עם הגרעינים, לסדר את הפלפלים על הנייר אפייה כשהצד הפתוח כלפי מטה לסדר אותם צפוף אחד ליד השני. תמלאו תבנית שלמה תאמינו לי שזה לא הרבה.
3. להכניס לתנור לאפות כ 40 דקות הפלפלים מתקמטים ומשחירים, להשאיר סגור בתנור כבוי עוד 30 דקות.
4. לקלף את הקליפה מהפלפלים גם אם משאירים קליפה פה ושם לא נורא.
5. לחצות את העגבניות שרי לפזר מלח גס לאפות 30 דקות על 190 מעלות.
6. לשים בקערה את כל המצרכים לערבב טוב ולהגיש.
For the recipe in English:
Oven-Roasted Peppers




